Fulbright-Idman Grant -apurahan hakeminen
Aikataulu:
Hakuaika 12.2.- 19.5.2024
Hakuohjeet ja linkki hakulomakkeeseen löytyvät kokonaisuudessaan Fulbright Suomi -säätiön sivulta ›
Haastatteluun valittujen tapaamiset ovat elokuun aikana. Haastattelukutsut tulevat valituille vähintään viikkoa ennen tapaamista.
Apurahan saajat julkistetaan syyskuussa 2024.
Hakeminen:
Ainoastaan määräaikaan ja täydellisinä toimitetut hakemukset hyväksytään käsittelyyn. Apuraha on haettavissa sähköisesti Fulbright Suomi -säätiön kautta.
Apurahan hakija voi hakea samalla myös muihin Fulbright-ohjelmiin.
Valintaprosessi:
Hakemukset arvioi Fulbright Suomi -säätiö. Tämän jälkeen teknisen arvioinnin läpäisseet hakemukset tulevat Idmanin säätiön puntaroitaviksi.
Idmanin säätiö arvioi hakemukset ja tarkastelee hakijoiden kykyä verkostoitua sekä apurahan merkitystä opiskelijan omalle kehitykselle. Lisäksi säätiö huomioi opiskelusuunnitelman mahdollisia vaikutuksia Pirkanmaalle.
Edellytykset:
Apurahaa voivat hakea Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä ylioppilaaksi kirjoittaneet, kandidaattivaiheeseen edenneet opiskelijat. Kandidaattitutkinnon on oltava valmis hakuajan loppuun eli 19.5.2024 mennessä.
Opinnot edellyttävät hyvää englannin kielen taitoa.
Opinnot Yhdysvalloissa alkavat syksyllä 2025. Opinnot edellyttävät opintosuunnitelmaa. Apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäistä maisterintutkintoa varten. Hakijan on myös hyvä varautua hakemaan useampaan yliopistoon.
Apurahaa voi hakea kaikkiin tiedekuntiin.
Fulbright tukena
Fulbright Suomi -säätiö auttaa löytämään akateemisiin ja ammatillisiin tavoitteisiisi sopivat yliopistot ja hakemaan niihin.
Stipendiaatti saa henkilökohtaista ohjausta ja tukea ennen opintojen alkua ja niiden aikana.
Ennen varsinaisten opintojen alkamista Fulbright Suomi järjestää valmennusta Yhdysvaltojen kulttuurista, korkeakoulujärjestelmästä sekä edessä olevasta Fulbright-kaudesta.
Fulbright-stipendiaattina opiskelijalle syntyy ammatillisia ja kansainvälisiä verkostoja mm. Fulbright-tapahtumien yhteydessä. Opiskelija on osa maailmanlaajuista verkostoa, johon kuuluu 400 000 Fulbright-alumnia.
Fulbright järjestää tarvittavat J-1 ja J-2 –viisumit.
Stipendiaatti toimii Suomen kulttuurilähettiläänä
Stipendiaatti on ulospäinsuuntautunut, kiinnostunut muista kulttuureista ja ihmisistä sekä osaa kertoa omasta maastaan ja kulttuuristaan. Lisäksi hän on motivoitunut oppimaan ja kehittymään omalla alallaan ja kiinnostunut jakamaan kokemuksiaan paitsi opintojen aikana myös niiden jälkeen.
Näin stipendiaatti rakentaa osaltaan USA:n ja Suomen välistä kulttuurillista ymmärrystä ja suhteita.
Stipendiaatti edustaa Fulbright Suomi -säätiötä ja sen apurahaohjelmaa sekä Idmanin säätiötä. Rahoitusta on mahdollista hankkia opintoihin myös muista lähteistä.